babyswimmandfun

 

„ŠKOLA PLIVANJA ZA BEBE“, program namenjen najmladjim kategorijama polaznika, deci uzrasta od 6 meseci do 3,5 godina starosti. Prisustvo roditelja u bazenu, obavezno je i omogućava detetu da se oseća sigurnim. Instruktor plivanja, trener, koordinira aktivnostima u vodi, sugeriše roditeljima o tehnici manipulisanja, načinima upotrebe plivačkih rekvizita, održava pažnju roditela i dece, motiviše…

Little boy learning to swim in a swimming pool

Cilj i efekti programa ogledaju se pre svega u kvalitetnoj pripremi deteta za nastupajući program obuke plivanja koji stupa onda kada dete napuni 3,5 godine, period kada je dete spremno za rad u grupi, u odsustvu roditelja, period kada instruktor-trener postaje autoritet, kada kritika i pohvala postaju sredstva motivacije, period kada i roditelje i trenere od plača deteta i neizmerne radosti zbog boravka u bazenu deli tanka linija strpljenja presudnog u senzitivnom periodu kroz koje dete prolazi.

Happy family swim underwater in pool, having fun on vacation

Ambijent u kome dete i roditelj plivaju, prijatan je.“Pravila igre“ naravno postoje, kapica za plivanje, kupaće gaćice, nepromočive pelene po potrebi, obavezujući su deo opreme. Ostalo je uobičajeno, papučice, peškir ili bade mantil, naočari za plivanje kod starije dece.

 

baby swimming